BMI Udregner

Med vores BMI Udregner kan du nemt og hurtigt beregne dit Body Mass Index tal

BMI BEREGNER

Vægt og højdeIndholdsfortegnelse

Kapitel 1

Hvad er Body Mass Index
(forkortet BMI)

Kapitel 2

Hvordan fungerer vores
BMI Udregner

Kapitel 3

Forstå dit Body Mass Index tal

Kapitel 4

Historien bag BMI og beregningerne hertil

Kapitel 1:

Body Mass Index (BMI)

Hvad er BMI et udtryk for?

Hvad står forkortelsen BMI for?

Hvad siger forskning om hhv. et højt og lavt BMI tal?

Siger det noget om fedtprocent og ens sundhed?

Disse spørgsmål kan du få svar på i følgende kapitel

Hvad er et Body Mass Index tal?

 

BMI er en forkortelse for det engelske udtryk body mass index, som beskriver det matematiske forhold mellem personers højde og vægt. Formlen benyttes i sundhedsfaglige sammenhænge for at vurdere om et menneske er undervægtig eller overvægtig. BMI udregninger kan ikke anvendes på børn eller ældre, da den ikke tager højde for den individuelle kropsbygning.

Forskning viser at mennesker med for høj eller for lav BMI tal har øget risiko for sygdomme. Ydermere viser forskning at mennesker indenfor normale BMI værdier lever længere og har derudover lavere risiko for sygdomme. BMI tallet bruges også som indikator for hvor høj eller lav fedtprocenten hos den pågældende er. Hvis din BMI er høj, indikerer tallet således som regel at fedtprocenten er for høj. 

Herudover kan en markant stigning eller markant formindskning af ens BMI tal være udtryk for fysiske sygdomme som fx. sygdom i marve-tarme systemet, særlig kræft eller.

Kapitel 2:

Hvordan fungerer vores BMI udregner

Hvordan beregner vi BMI?

Hvilken formel gør sig gældende?

Hvad sker der i maskinerummet?

Disse spørgsmål kan du få svar på i dette kapitel

Hvordan fungerer en BMI beregner

 

BMI beregneren på denne side fungerer ved at hente din højde i centimeter og din vægt i kg. Den beregner det så matematisk ved først at dividere din højde i centimeter. Derefter dividerer den din vægt i kg med højden i anden potens. Tallet beskriver således forholdet mellem din vægt og din højde, som vi diskuterede tidligere. Vores BMI beregner gør brug af et programmeringssprog kaldt javascript. Den sørger for de praktiske beregninger, men den følger formlen som illustreret forneden.

 

Kapitel 3:

Forstå dit BMI tal

Hvad betyder en BMI på 25?

Hvad betyder en BMI over 40?

Hvornår er du overvægtig?

Hvornår er du undervægtig?

Hvad er et normalt BMI tal?

Disse spørgsmål kan du få svar på i dette kapitel

Hvad betyder mit BMI tal for mig?

 

Kilde: WHO

Et højt BMI tal behøver ikke være alarmerende. Forneden kan du se Arnold Schwarzenegger og en anden med begge BMI på over 30. Billedet er til for at illustrere, at BMI’en ikke behøver være et udtryk for fedme eller overvægt. 

Kapitel 4:

Historien bag BMI

Hvem opfandt BMI?

Hvornår tog det fart med BMI som udtryk for fedme

Disse spørgsmål får du svar på i dette kapitel

Hvordan blev den første BMI Udregner til?

 

BMI blev oprindeligt til, fordi forskere, sundhedsfaglige fagfolk, regeringen og endda forsikringsselskaber havde brug for en enkel og simpel måde at måle sundhedsrisikoen blandt den amerikanske befolkning. I 1972 formulerede en forsker ved navn Ancel Keys udtrykket “body mass index” i et videnskabeligt tidsskrift. Han gav artiklen titlen:”Indicies of Relative Weight and Obesity”. I undersøgelsen indgik mere end 7.000 mænd fra fem forskellige lande. Deres fedme, kropsbygning og fedtprocent blev analyseret. Med udgangspunkt og hjælp fra et index formuleret af Adolphe Quetelet tilbage i 1832, formulerede han BMI som en enkel måde at måle vægt i relation til højden.

Efterhånden blev overvægt mere udbredt. Man fandt så også senere ud af, at der var en korrelation mellem overvægt og adskillige sygdomme. Af de to årsager vandt BMI stor indpas hos bl.a. epidemiologer som et redskab i målingen af risikofaktorer for sygdomme i den generelle befolkning.

I 1985 knap 150 år efter det matematiske udtryk blev opfundet, begyndte NIH altså National Institutes of Health at bruge BMI til at definere fedme i USA. Det blev så senere standardiseret af NIH i 1998.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shares
Share This